Полицията в Гърция се е втурнала да разследва мистериозно изчезване на флакон с ваксина

DenNews.bg
11.02.2021
размер на текста:

Гръцката полиция разследва мистериозното изчезване на флакон с ваксина Pfizer от ваксинационен център в квартал Перистери, северозападна Атика, в сряда следобед, съобщава гръцкият вестник Катимерини.

Медицинска сестра, която разговаряла с полицията в сряда, казала, че е извадила флакон от фризера, за да приложи доза и го е оставила на точно определено място. След това тя напуснала стаята и когато се върнала, флакона го нямало. Не е ясно защо е напуснала стаята.

При първоначално проучване на местопроизшествието в сряда полицаи от полицейското управление на Перистери установили, че няма признаци на насилствено влизане в района на ваксинацията.

Служителите ще се върнат, за да вземат евентуални пръстови отпечатъци и ДНК проби от стаята, докато сестрата се очаква да говори отново с властите.

Властите не отхвърлят никаква възможност, включително кражба.

В разговор с журналист от телевизионния канал Open президентът на Асоциацията на лекарите в болниците в Атина и Пирея (EINAP) Матина Пагони каза, че ваксината е безполезна за човека, който я е откраднал, защото тя ще бъде унищожена, ако не се държи на подходяща температура много е трудно да се използва извън лаборатория.

Един флакон с ваксината Pfizer / BioNTech съдържа 6 дози.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети