Постоянен арест за мъжа, блудствал с детето на съседи в град Рила

DenNews.bg
10.02.2021
размер на текста:

 Окръжен съд – Кюстендил потвърди мерките за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на обвиняем за блудство с малолетно момиче и на обвиняем за незаконно преминаване на границата

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетите от РС – Дупница и РС – Кюстендил мерки за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на обвиняем за блудство с малолетно момиче и на обвиняем за незаконно преминаване на границата със Р. Северна Македония. Съдът отхвърли жалбите на обвиняемите срещу определенията на районните съдилища, с искания за по- леки мерки, като неоснователни.
Ангел Ш. е обвинен за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 1 от НК. Досъдебното производство срещу 34-годишния мъж е започнало за това, че на 02.02.2021 г., в частен дом в град Рила, в Кюстендилска област, извършил блудствени действия спрямо момиче, ненавършило 14-годишна възраст.
Налице са всички законови изисквания за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на посоченото престъпление. Многократно е осъждан за престъпления от общ характер. Живее в съседство с пострадалото дете и е налице реална опасност да се укрие или извърши престъпление, посочва в мотивите си Окръжен съд – Кюстендил. Определението е окончателно.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети