Френска монахиня оцеля от COVID-19 и чака с нетърпение 117-ия си рожден ден

DenNews.bg
10.02.2021
размер на текста:

Френска монахиня е най-възрастния човек в Европа, преболедувал новия коронавирус – само дни преди 117-ия си рожден ден, който ще отбележи утре, 11 февруари.
Сестра Андре е монахиня от 1944 г.
Заразяването й е установено с тест на 16 януари, но не е развила никакви симптоми и дори не е осъзнала, че е носител на опасния вирус.
След положителния тест тя е била изолирана от останалите обитатели на дом за възрастни в Тулон, Южна Франция, но сега се счита за напълно възстановена.
Сестра Андре, която е сляпа и използва инвалидна количка, сега с нетърпение очаква да отпразнува рождения си ден в четвъртък, въпреки че ще отбележи случая с по-скромно от обичайното.

"Тя не показа страх от болестта. От друга страна, беше много загрижена за останалите обитатели на дома", коментира пред медии директорът дома за възрастни.

Сестра Андре е родена на 11 февруари 1904 г. Освен че е най-старият човек в Европа, тя е и вторият най-възрастен жив човек в света.

„Не се страхувах от болестта, защото не се страхувам от смъртта и от това да отида при по-големия си брат, баба си и дядо си“, казва сестра Андре.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети