От днес отварят молове, фитнеси, кина, танцови, музикални и творчески школи

DenNews.bg
01.02.2021
размер на текста:

От днес моловете отново отварят врати, но при спазването на строги правила. Работното време ще е намалено - от 10 сутринта до 9 вечерта. На всеки час трябва да се прави щателна дезинфекция.
Малолетни и непълнолетни ще се допускат само с придружител.


Заедно с моловете отварят фитнесите и залите за тренировки. Условието при тях е да работят с до 50% от капацитета си. Въведени са и строги мерки за борба с вируса. Още с влизането всеки клиент трябва да дезинфекцира ръцете си и да постави калцуни на обувките.

Лична хавлиена кърпа е необходимо да бъде поставена върху всеки уред, който се използва.

Отварят още кината, танцовите, музикални и творчески школи с 30% капацитет.

От днес като предпазно средство вече могат да се използват само маските, но не и шлемовете и шаловете, както досега.

От 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато. Това означава, че отпада възможността вместо маска да се използват шлемове или други предпазни средства, покриващи носа и устата.

В четвъртък в клас се връщат учениците от 7, 8 и 12 клас.

Ресторантите остават затворени до 1 март. От бранша обявиха, че се отказват от протестно отваряне на част от заведенията, за да предпазят служителите си от наказателно преследване.

 

В България днес се очаква пристигането на още 17 550 дози от ваксините срещу коронавирус на "Пфайзер"/"Бионтех". Над 800 000 дози от трите, одобрени от Европейската комисия ваксини, се очаква да са налични до края на месец март.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети