Прокуратурата подхвана дупничанин, системно нарушавал заповед за защита от домашно насилие

DenNews.bg
07.12.2021
размер на текста:

Дупнишката прокуратура образува досъдебно производство за домашно насилие, след като на телефон 112 е постъпил сигнал от пострадала жена.
Установено е, че в периода 29.11.2021 г. – 02.12.2021 г., в гр. Дупница, 33-годишният Д.К. не изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие, издадена няколко седмици по-рано от Районния съд в града.
При задържането му от органите на реда мъжът се държал грубо и арогантно спрямо полицейските служители, като отправял закани към тях.
Д.К. е бил привлечен в качеството на обвиняем. Той е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления, изтърпявал е ефективно наложените му наказания „лишаване от свобода“.
Предстои съдът да се произнесе по внесено от прокуратурата искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.


В Районна прокуратура – Кюстендил приключи разследване по делото срещу П.В., привлечен към наказателна отговорност за същото престъпно деяние – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие (чл. 296, ал. 1 от НК).
С решение на Кюстендилския районен съд по гражданско дело срещу 46-годишния П.В. той бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо жената, с която живеел на семейни начала. Била му наложена забрана за срок от 12 месеца да приближава на разстояние по-малко от 50 метра жилището й, както и всяко друго, на което се установи да живее, местоработата й и местата за социални контакти и отдих.

Въпреки това през м. юни 2021 г. обвиняемият П.В., след употреба на алкохол, влизал в жилището на жената и малолетната им дъщеря. Отправял обидни думи и закани към тях.
Изплашена от поведението му, пострадалата сигнализирала органите на реда. В един от случаите пристигналите на място полицейски служители го открили заспал в апартамента, а друг път той успял да избяга, но бил установен.
Делото срещу П.В., който има предходни осъждания, ще продължи в съда.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети