Българска гимнастичка стана зам.-министър на спорта в Азербайджан

DenNews.bg
04.12.2021
размер на текста:

Бившата състезателка по художествена гимнастика Мариана Василева е избрана за заместник-министър спортното министерство на Азербайджан. Това става ясно от поздравителен авдрес, публикуван на сайта на нашето Министерство на младежта и спорта.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до Мариана Василева, която беше назначена за заместник-министър на младежта и спорта на Република Азербайджан.
„Приемете искрените ми поздравления по повод назначаването Ви за заместник-министър на младежта и спорта на Република Азербайджан. Вие сте доказан професионалист от световна величина и избирането Ви на този пост е признание за направеното от Вас. Вярвам, че благодарение на Вас ще бъдат затвърдени добрите отношения между Република България и Република Азербайджан в областта на спорта“, казва министър Андрей Кузманов в поздравителния си адрес до Мариана Василева.
Василева е родена в Търговище и е бишва състезателка и треньорка по художествена гимнастика у нас. От 2007 г. тя работи като наставник в Азербайджан, а от 2009 г. е главен треньор на националния отбор на страната.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети