Габриела Златанчева: Винаги замествам "трябва" с "искам"

Така кандидатът за депутат от листата на БСП с преференция № 106 съчетава задълженията си като майка на близнаци, учител по биология и треньор по тенис на корт

DenNews.bg
08.11.2021
размер на текста:

 Габриела Серафимова Златанчева, която на изборите на 14-и ноември участва като кандидат за депутат от листата на БСП с преференция 106, е на 29 години. Родена е в София. Бакалавър е по "Биология" към СУ "Климент Охридски" и магистър-инженер по "Безопасност на храните" към УХТ, гр. Пловдив. Работи като учител по Биология в СЕУ "Паисий Хилендарски", гр. Дупница. Габриела е майка на близнаците Венчо и Серафим, които са на 6 години.

Председател e на Младежката организация на БСП за община Дупница и област Кюстендил, член на Областния съвет на БСП за област Кюстендил и член на оператевното бюро на Младежката организация

 

 

Госпожо Златанчева, как протича ежедневието Ви?

С една дума – пълноценно. Ангажиментите ми не ги приемам като задължения, а като желания, които ще придадат смисъл на деня ми. Винаги замествам „трябва“ с „искам“. Времето е твърде кратко, ежедневието е прекалено сиво, но само ако ги възприемаме така. Всяка минута може да бъде от полза и е важно в края на деня да теглим чертата и да се запитаме доволни ли бяхме, направихме ли добро, къде срещнахме затруднения, какво ни мотивира за напред.

 

 

Как съчетавате работата с грижите за семейството и другите ангажименти?

Аз съм активен и динамичен човек. Ако питате мои приятели, все съм в движение и съм заета. Сутрин излизам официално облечена за часовета ми по биология, носейки сака за тенис, а вечер се прибирам по тенис рокля. В същото време и децата ми са неотлъчно до мен. Хората около мен са свикнали да ме виждат всякак, но винаги пълна с енергия и оптимизъм. Всичките ми дейности ги правя с любов и кауза.

 

 

Какво е за Вас тенисът и на какво учите децата чрез него?

За много хора това е просто спорт, при който записвайки децата си, те ще тренират и ще „забравят за компютрите“. Тенисът е спорт за цял живот. Както казваше първият ми тренъор - тенис може да се играе от 5 до 95 годишна възраст. Освен че натоварва цялото тяло и мускулатура, и особено в днешно време помага за справянето със затлъстяването, тенисът е много умна и динамична игра. Правим упражнения за подобряване на координацията, концентрацията и логически и тактическо мислене. На корта децата преоткриват много техни заложби. Дори и да не станат състезатели, винаги тенисът ще им е от полза, както за физическо и психическо разтоварване, така и за множество социални контакти. Отделно, в тениса крайният резултат винаги може да се обърне в полза на противника, до последно нищо не се знае. Също така, всяка грешка е поправима. Бързо и адекватно трябва да се приспособиш към всяка ситуация. Така че, не уча, а стимулирам децата чрез тениса да действат така и в живота – мотивирани, да осъществяват точка по точка всяка тяхна цел, и винаги да бъдат готови за следващия мач.

 

 

Как прекарвате времето, отделено за синовете Ви?

Всеки свободен ден ми е уединение, да съм само с децата, сред природата, да играем, да сме откъснати от света. Да не се учим от опита, а сами да го създаваме. Да преживяваме истински моменти и да правим заключения. Да опознаваме света около нас и да виждаме, че животът си тече, без значение ние какво мислим. И че живот винаги ще има, и смисълът му зависи от самите нас.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети