Роднините на загиналите ще влизат безпрепятствено в България

DenNews.bg
23.11.2021
размер на текста:

 
Министерството на външните работи на Република България оказва в рамките на компетенциите си цялото необходимо съдействие на Република Северна Македония във връзка с катастрофата на автомагистрала „Струма“.

В това увери министърът на външните работи Светлан Стоев премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, външния министър Буяр Османи и здравния министър Венко Филипче. Българският външен министър посрещна по-рано днес правителствената делегация от Република Северна Македония в болница „Пирогов“, където заедно посетиха пострадалите при тежкия пътен инцидент. Директорът на болницата проф. Иван Поромански информира за състоянието на пациентите и полаганите за тях грижи.

МВнР, както и посолството ни в Скопие са в постоянен контакт с Министерството на външните работи на Република Северна Македония и дипломатическото й представителство в София.


Поискали сме от компетентните български институции да бъде осигурено приоритетно и безпрепятствено влизане в България на близките и роднините на загиналите и пострадалите, както и на представители на медиите на Република Северна Македония с оглед хуманитарния аспект на случая. В рамките на компетенциите си МВнР оказва съдействие и на екип от съдебни медици, както и на служители от МВР на Република Северна Македония, които ще пристигнат в страната ни във връзка с катастрофата.

Министерството на външните работи на Република България още веднъж изказва своите най-искрени съболезнования към Република Северна Македония във връзка с трагедията.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети