Северна Македония изпраща разследващи за жестоката катастрофата на „Струма“

DenNews.bg
23.11.2021
размер на текста:

Екип на вътрешното министерство на Северна Македония пътува към България и ще се включи в разследването на тежката катастрофа с туристически автобус, при която загинаха 46 македонски граждани. Това съобщи министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски, изразявайки съчувствие към семействата на загиналите, предаде агенция МИА.
Спасовски посочва, че след разговор по телефона с българския си колега Бойко Рашков, екип на МВР, воден от помощник директора на униформената полиция и съставен от представители на Сектора на пътната полиция и Отдела за криминално-технически разследвания, вече е на път за България и ще бъде на разположение на българските си колеги.
"Очаквам бърза и всеобхватна реакция на компетентните служби. Нашите мисли и молитви са и с ранените. От сърце им желая бързо оздравяване и колкото може по-скорошно връщане в домовете им", написа Спасовски в профила си във Фейсбук.

Директорът на Националната следствена служба, която пък ръководи разследването на трагедията, Борислав Сарафов ще се срещне с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески.

Двамата ще се срещнат на мястото на инцидента на магистрала "Струма". Районът продължава да е отцепен, а трафикът се пренасочва през обходен маршрут. Пътни полицаи пренасочват движението на около четири километра преди мястото, на което тази нощ е станал тежкия пътен инцидент. Обходният маршрут е от пътен възел "Долна Диканя" - път III-627-Радомир и път I-6 до пътен възел "Даскалово". Трафикът по него е интензивен и се виждат големи колони, които се движат бавно в участъка.

На място вече са много екипи на "Бърза помощ", които транспортират телата на жертвите към София. Най-малко 45 души загинаха, след като автобусът, с който пътуваха от Истанбул към Скопие, катастрофира на 31-ия километър от магистрала "Струма" край село Боснек. Седем са пострадалите, които са транспортирани в "Пирогов". Лекарите съобщиха, че те са с леки физически травми, но психическото им състояние е тежко.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети