Капитанът Близнаков: В името на Марек стискаме зъби отборът да върви

DenNews.bg
22.11.2021
размер на текста:

Капитанът на Марек Александър Близнаков бе с основна заслуга за победата над Хебър, която е втора поредна и общо четвърта дотук във Втора лига. След успеха с 2:0 над пазарджиклии Близнаков призна, че както самият той, така и негови съотборници играят с физически проблеми в името на отбора.

„Много тежък мач за нашия отбор, с много тичане и много борба. Важно е да взимаме такива мачове. Срещу силните играем силно, а срещу по-слабите изпитваме затруднения. Може да е въпрос на мотивация. В никой мач няма подценяване, защото в тази група всеки може да бие всеки. Според мен всички са равностойни. Но показахме, че отборът ни може да играе футбол. С битка и характер спечелихме много важни 3 точки за оставане на отбора в групата. За всеки сантиметър се борихме на терена абсолютно всички момчета. Такива мачове така се печелят. При мен проблемите с контузии остават. Стискам зъби до полусезона и тогава ще видим. В съблекалнята има много момчета с проблеми. Обаче в името на Марек играем и стискаме зъби отборът да върви. Вече след полусезона ще се лекуваме. Сега след тези победи работим за спокойствието на отбора. Като си изпълним целта оставане в групата, ще можем да покажем по-добро лице и по-добра игра. Надявам се да спечелим и победа като гост, след като дотук печелим само вкъщи“, коментира Близнаков.

Димитър Владимиров, който отбеляза първия гол във вратата на Хебър пък заяви: Трудна победа, но с желание и себераздаване я постигнахме.

За разлика от друг път, сега имахме и късмет и положенията ни влезнаха. Имах предчувствие преди мача, че ще отбележа даже повече от един гол. Изпуснах началото на второто полувреме заради удар в главата. Даже не видях и гола на Каймакански. След това показахме тактическа грамотност, затворихме пространствата и не им позволихме да ни създадат положение. С натрупаните победи идва и самочувствието. Надяваме се на нова победа и да продължим добрата серия. Доволни сме и чакаме следващия мач. Играем с познат съперник (б.а. Струмска слава). Имаме много мачове с тях, ще ги анализираме отново и се надявам да бием и в Радомир“.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети