Гърция мобилизира частните лекари да помагат в държавните болници

DenNews.bg
18.11.2021
размер на текста:

 Гърция нареди на лекари от частния сектор в пет области в северната част на страната да помогнат на здравната ѝ система, докато се бори с нарастването на заразените с COVID-19, информира "Ройтерс".

Правителството призова лекарите от частния сектор да помогнат по-рано този месец, след като държавните болници и интензивните отделения в Гърция изпаднаха в затруднение от нарастващия брой на заразените през последните седмици.

Заповедта по въпроса, публикувана в Държавен вестник, ще е в сила в продължение на месец.

Гърция вчера регистрира 6 682 заразени с коронавируса и 87 починали, с което общият брой на заразените достигна 853 841 души от началото на епидемията през миналата година, като 17 012 души от тях са починали.

По-рано през ноември правителството наложи ограничения за неваксинирани граждани в опит да ограничи нарастващия брой на заразените.

Очаква се премиерът Кириакос Мицотакис да се обърне към нацията по-късно днес, призовавайки повече гърци да се ваксинират.

Около 61,8% от населението от около 11 млн. души са напълно ваксинирани, въпреки че властите се надяваха на ниво от около 70% до есента.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети