Община Дупница затвори Триажния кабинет заради решението на РЗИ да спре доставките на тестове

DenNews.bg
16.11.2021
размер на текста:

Община Дупница затваря Триажния кабинет в града от днес. Единствената причина е в липсата на тестове, които трябваше да осигурява РЗИ-Кюстендил, но от началото на месеца спряха доставките.
"След безумния отказ на РЗИ-Кюстендил да продължи осигуряването на тестове, сме принудени да затворим кабинета от днес. Кметът инж. Методи Чимев бе разпоредил да купуваме тестове, само и само кабинетът да продължи да функционира и да бъде своеобразен филтър за хора със симптоми на COVID-19, но това няма как да продължи. През миналата седмица получихме известен брой тестове и от Ротари клуб-Дупница, но и те вече свършиха. Тази сутрин бяха останали 9 броя тестове и след изчерпването им - затваряме. Нямаме избор", заяви зам.-кметът на Дупница Крум Милев.


"Какво ще последва от тук насетне за жителите на общините Дупница, Бобов дол и Сапарева баня, най-вече за болниците и медицинското обслужване - съмнявам се, че шефът на РЗИ-Кюстендил си задава този въпрос. Никога не е ставало въпрос да издава Триажният кабинет зелени сертификати, а да облекчи, повтарям – да облекчи работата на медиците. Досега през кабинета всекидневно преминаваха по над 100 души със симптоми на Ковид, а сега всекидневно ще се трупат пред кабинети, пред лаборатории и болниците. Всеки ден по над 100 души! Всеки ден над 100 ще бъдат контактни на десетки други заради меко казано престъпното решение на РЗИ-Кюстендил, което предрешава човешки съдби, с други думи ще се сее смърт в мирно време. А в събота и неделя - адът ще бъде в болниците", допълни Милев.
"С това си престъпно решение, се убедих, че човешкият живот в РЗИ-Кюстендил не струва и 6 лева, колкото е цената на един тест. И ще попитам шефа на РЗИ-Кюстендил: Спите ли спокойно, д-р Величков", заключи Милев.
При желание за получаване на повече информация от гражданите за отказа на РЗИ-Кюстендил да осигурява тестове, могат да звънят на телефоните им: 078 558 201 - РЗИ-Кюстендил или на 078 558 201 - д-р Златко Величков.

Нашето телефонно обаждане беше отхвърлено. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети