С близо 75% ваксинирани Испания разхлабва мерките

DenNews.bg
04.10.2021
размер на текста:

С близо 75% ваксинирани Испания излиза успешно от петата вълна на коронавирус. От днес в Мадрид премахват и последните ограничения. Това стана, след като в страната беше регистрирана честота на заразяване от 58 случая на 100 000 жители.

Единствено във възрастовата група под 12 години все още остават над 100 случая на 100 000 жители, но с напредването на процеса на ваксинация, здравните власти са убедени, че ще овладеят заболеваемостта. Близо 78% от цялото население на Испания вече е напълно ваксинирано, което позволява и отпускането на мерките, предаде БНР.
В Мадрид регионалният премиер Изабел Диас Аюсо обяви, че баровете, ресторантите и дискотеките от 4 октомври нямат ограничения в капацитета си и работното време.
Разхлабват се мерките и в старческите домове, където вече ще е разрешен физически контакт между възрастните хора и техните семейства.
Подобряващата се епидемична обстановка е причина за отпадането на ограниченията във всички автономни региони, като затова те, заедно с централното Министерство на здравеопазването, приеха единодушно решение да разрешат на клубовете отново да продават билети за 100% от капацитета на футболните стадиони и за 80% за баскетболните мачове.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети