Листата на „Има такъв народ“ за област Кюстендил – хора, които знаят цената на труда и успеха

Избори 2021
29.10.2021
размер на текста:

ПП „Има такъв народ“ представи в Дупница листата си с кандидат-депутати за област Кюстендил, основните приоритети за бъдещето управление и начина за справяне с кризата.

 

Листата на „Има такъв народ“ за област Кюстендил – хора, които знаят цената на труда и успеха

 

„За да си добър политик трябва да си добър професионалист. Политиката означава да ковеш съдбата на милиони хора. За да правиш добри закони, трябва да познаваш добре материята, в която работиш. В продължение на много години се нагледахме на закони, написани от хора, които никога не са работили; или умишлено правени лобистки поправки, правени на коляно в пет без десет. И виждаме какъв е резултатът – лошо законодателство, което създава повече проблеми, отколкото да ги предотвратява и решава. За да бъдат политиците добри политици трябва да са почтени и професионалисти. Виждате, че в нашата листа са хора, които знаят цената на труда и успеха“, посочи водачът на листата и главен секретар на ИТН Виктория Василева.


Трите приоритета на "Има такъв народ": енергетика, здравеопазване, съдебна реформа


„Ако имаме възможност, ще се опитаме да съставим правителство около тези приоритети: много спешни законодателни промени в сферата „Енергетика“, за да бъде овладяна кризата с високите цени; спешни реформи в сфера „Здравеопазване“, защото пандемията само извади на повърхността изключително лошото състояние на системата; да продължим съдебната реформа, защото основата, върху която може да изградим нещо различно, е единствено само законът и правовата държава“.

 

 

За пандемията и трябва ли България да поиска помощ от ЕС, както направи Румъния

 

„Не мога да давам съвети на служебното правителство, защото то носи отговорност за управленските си действия. Ако имаме нужда от помощ, нека поискат помощ. За съжаление в момента ние сме в позиция, в която не можем да направим реална оценка на ресурсите, с които разполага държавата, просто защото не разполагаме с данни. Ако наистина на база анализ, преценят, че няма да може да се справим, не виждам нищо срамно в това да кажат, че имаме нужда от помощ“, каза Василева.


Д-р Данаилов: Болниците в Дупница са пълни, това е най-тежката вълна до момента

 

„Насяно съм със ситуацията на местно ниво с епидемията. Има недостиг на лекари, сестри и санитари. Болниците са препълнени и е голям проблем да се намери свободно легло в отделенията. Ситуацията в момента е много тежка, може би е най-тежка от началото на пандемията. В другите европейски държави всяка една следваща вълна става все по-лека, а при нас нещата са обратно“, посочи д-р Данаилов.

„Когато става въпрос за здравето на първо място стои личната отговорност за личното здраве, след това за това на близките, семейството, колегите. Каквато и позиция да вземем от националното ръководство, няма никакво значение каква е тя, ако не се споделя от хората. В тази ситуация ние казваме, че ваксинацията е лично решение, което всеки трябва да вземе самостоятелно и без натиск. Всичко, което касае справянето с кризата е отговорност на правителството и то е призвано да вземе необходимите мерки. Според мен се докарахме до тази ситуация, защото още в началото в България нещата тръгнаха накриво – с начина, по който беше управлявана кризата, как се комуникираше с хората. Целият ресурс беше хвърлен за това хората да бъдат уплашени до крайна степен, което създаде усещането за неувереност и страх. Как тогава един човек, който умира от ужас ежедневно, може да разсъждава трезво? Всъщност се овладяват последиците от кризата, която беше създадена от политиците и медиите. Така се стигна до недоверието, което хората изпитват и към институциите, и към политиците, а и дори към науката“, посочи още Василева.

  


Пандемията извади на показ изключително ниското ниво на образование – ИТН има подробно разработена програма

 

„Образованието е един от ключовите ни приоритети, а програмата ни е изключително подробно и добре разработена. Без образование не може да говорим нито за здравеопазване, нито за икономика, нито за правосъдие. То създава основата на нацията и държавата. В програмата ни са заложени изключително сериозни реформи за самия процес на обучение, за начина на подбиране на учебниците, начина за стимулиране на учителите и ангажираните в образованието“, каза още тя..


За област Кюстендил – инфраструктура, туризъм и земеделие.

Областта има подходящи условия за развитие на исторически, културен и спа туризъм, производството на плодове и зеленчуци. В областта има условия, има и традиции, просто тези сфери трябва да бъдат издигнати на ново ниво, за да носят повече добавена стойност, както на областта, така и на страната като цяло.


Хората и бизнесът се нуждаят от сигурност, за да се успокоят

 

Това посочи Снежанка Траянска, областен координатор на ИТН и втора в листата за предстоящите на 14 ноември избори.

„Хората нямат сигурност за утрешния ден, а те и работодателите имат нужда от спокойствие, за това че ще има заплати, а сметките и вноските ще бъдат платени.
Трябва да бъдат достъпни средства, които да помогнат реално – бързо и сега.
В предходната мярка 60/40 се изписваха тонове книги, за да докажем, че имаме нужда от помощ, а тази информация се съдържа в масивите на НАП и не е нужно всеки път да се изписват таблици и таблици, след това да ги входираме, след това някога да ги разгледа администрацията и след това някога хората да получат някакви пари. Хората дължат парите сега и те трябва да са наясно на коя дата ще получат определена сума за покриване на разходите. Това именно трябва да бъде точка едно от дневния ред.


Другото важно е да се възстановят социалните контакти на децата.
Нужна е и яснота и отчетност на програмите за усвояване на европейските фондове. Трябва да има публичност, защото сега се изписват едни пари, които потъват в нечии джобове“, посочи Траянска.

 

Кои са кандидатите на ИТН за област Кюстендил


Водач на листата отново е главният секретар на партията Виктория Василева. Тя е завършила УНСС със специалност „Външна търговия и международен маркетинг“, в процес на дипломиране в НБУ специалност „Гражданска и корпоративна сигурност“. Професионалният й стаж е в АЕЦ „Козлодуй“, печатни и електронни медии, както и администрацията в частния бизнес. Била е народен представител в 38-то НС от СДС.
Тя бе избрана за народен представител от област Кюстендил в последните два парламентарни мандата през тази година.


Втора в листата е Снежанка Траянска, областен координатор на партията. Тя е магистър „Счетоводство и контрол“, има и висше образование „Агробизнес“, управлява собствен бизнес в областта на счетоводството и транспорта, работи и като експерт икономист към Окръжен съд-Кюстендил.
„Имам счетоводна къща и до болка са ми познати проблемите на бизнеса и гражданите. Ако бъда избрана, бих работила за това политиката да бъде обърната към бизнеса“, каза тя.

Трети в листата е стоматологът от Дупница д-р Здравко Данаилов, който е общински координатор на ИТН за Дупница.


Четвърти е Янек Кючуков, обичана и позната звезда на ФК „Марек“.

„Работя в сферата на професионалния спорт от 15 г., като директор, ръководител и треньор. Запознат съм с много от проблемите в спорта и мога да бъда полезен“, каза той.

Теодора Ганева е от Рила, като има 18 г. в администрация.

Инж. Димитър Джоргов е общински координатор за Сапарева баня. Той е строителен инженер.

„Член съм на ИТН от самото учредяване, защото напълно споделям философията, принципите и целите на партията. Не се вписвам в типичния образ на политик, но съм от онези млади хора, които искат реална промяна, а не само да наблюдават как държавата се управлява от този порочен политико-олигархичен модел. Убеден съм, че „Има такъв народ“ освен с морал, чест и последователност разполага с експерти, за да се осъществят така необходимите реформи“, каза той.

Лилия Станчева е от Бобов дол, има две инженерни специалности. „Вярвам, че хората ще подкрепят ИТН и заедно ще участваме в промяната“, посочи тя.

Милен Георгиев е общински координатор на партията за Кюстендил. Завършил е кинезитерапия, но се занимава и със земеделие, търговия, управител е и на спортен клуб.
„Имам опит и мога да бъда полезен за развитието на област Кюстендил и на държавата ни“, каза той.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети