33 са новите случаи на коронавирус в Дупница, починали са още трима души

DenNews.bg
28.10.2021
размер на текста:

По данни на Регионалната здравна инспекция през вчерашния ден в област Кюстендил са се имунизирали 273 души, като лицата със завършен ваксинационен цикъл на територията на областта са 27 258.

 

14-дневната заболяваемост е 964,68 на 100 хил. души население.


Новите положителни проби за Ковид-19 през изминалото денонощие в областта са общо 91. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 35, Дупница – 33, Сапарева баня – 9, Бобов дол – 9, Кочериново – 3 и Бобошево – 2, информират от Областния оперативен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“- Дупница са настанени за лечение 44 пациенти. Един от тях е в реанимация. Има 30 души на кислородна терапия, като 12 от тях са в по-тежко състояние.


В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 49 души. Трима пациенти са в реанимация и интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са 24 лица.


Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 52-ма души. Трима от тях са на интензивно лечение, останалите са предимно на кислород и в средно тежко.


През изминалото денонощие са починали трима души: мъж на 72 г. от община Дупница; жена на 68 г. от община Бобов дол и жена на 81 г. от община Дупница. Всички лица са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети