Руснаците от шест региона остават вкъщи в опит за овладяване на коронавируса

DenNews.bg
25.10.2021
размер на текста:

От днес в шест региона на Русия започват неработни дни, обявени като мярка за борба с разпространението на коронавируса, предаде ТАСС.
Президентът Владимир Путин подписа миналата седмица указ, с който определи платени неработни дни в страната от 30 октомври до 7 ноември. Той също така даде възможност на регионалните власти да въвеждат допълнителни неработни дни в зависимост от ситуацията.

От днес до 7 ноември са обявени неработни дни в Пермския край, Воронежка, Нижегородска, Новгородска, Самарска и Курска област, допълва БТА.

Властите в регионите, където се въвеждат неработни дни, казват, че жителите няма да останат без стоки и услуги от първа необходимост. В този период ще продължат да работят здравните заведения и аптеките, предприятията от сферите на комуналните услуги, енергетиката, отбранителната промишленост и организациите с непрекъснат режим на действие. Няма да спира работата на обществения транспорт, а кафенетата и ресторантите могат да предлагат продукти за вкъщи.

Регионалните власти не изключват възможността неработните дни да бъдат продължени и след 7 ноември, ако ситуацията с разпространението на вируса не се подобри.

В някои региони е решено учениците да излязат във ваканция.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети