Кандидат-депутатите от „Има такъв народ“ дадоха старт на кампанията си от Рилския манастир

Избори 2021
24.10.2021
размер на текста:

Кандидатите за народни представители от ПП „Има такъв народ“ за област Кюстендил дадоха официален старт на предизборната си кампания от Рилския манастир.

Мястото и формата на днешното събитие са избрани по две причини – послание към всички българи, независимо дали са симпатизанти на ИТН или не, че най-важното е да запазят вярата си в доброто, а когато в обществото са прокарани твърде много разделителни линии и то пред предстоящи дни на изпитания, всеки трябва да потърси своя път към разбирателството в името на общата цел и благо.

 

„Решихме от това най-свято място в България да започне нашата кампанията, защото според нас вярата е в основата на всичко. Без вяра, човек не може да съществува. А за това, с което сме се заели, ни трябва вяра. От вяра има нужда целият ни народ, защото през всички трудности и изпитания, през които минава, ще мине по-леко, ако вярва в доброто и вярва, че нещата ще бъдат по-добри. За съжаление, ситуацията е такава, че нямаме възможност да организираме големи срещи с хора, защото голяма част от тях са уплашени, а и трябва да се съобразяваме с противоепидемичните мерки.
Въпреки че няма да може да правим големи срещи с гражданите, се надявам, че нашите послания ще стигнат до тях и на 14 ноември хората ще отидат и ще гласуват за истинската промяна, защото само ние, „Има такъв народ“, предлагаме истинска промяна.


Като начало всички имаме нужда да променим начина си на мислене, като разберем, че във всяко едно действие и всяко едно дело трябва да търсим съгласие, а не това, което ни разделя. Има конкретни управленски решения, които трябва да бъдат взети за най-наболелите проблеми - високите цени и за състоянието на здравната система.

 

Имаме конкретни решения на тези проблеми. За щастие, служебното правителство вече изпълнява част от предложените от нас мерки, конкретно за овладяване на цените на електроенергията“, каза водачът на листата на ИТН за област Кюстендил Виктория Василева и посочи, че партията би управлявала без суета, а само в името на бързото овладяване на кризите.

 

„Служебното правителството носи отговорност за всяка своя стъпка. Лично аз не одобрявам начина, по който беше въведено изискването за зеления сертификат. Ваксинацията трябва да бъде лично решение и не само лично, но и информирано решение. Човек не трябва да взима решения под угрозата от наказания, а да вземе това решение с мисълта, че това е по-доброто решение. Трябваше повече време за зеления сертификат да бъде дадено. Ще проличи дали тези мерки ще дадат резултат и ще започне овладяване на епидемията“, коментира още Василева.

 

Тя и кандидатите за народни представители от „Има такъв народ“ пожелаха на всички българи вяра и кураж.
„Кураж ни трябва не само за предстоящите тежките дни и зима, а и за това да вземем на 14-и ноември най-правилното решение – да подкрепим истинската промяна, предложена от „Има такъв народ“ с №24 в бюлетината", посочи още Василева.

Кандидат-депутатите запалиха свещ за здраве, след което се разходиха до пещерата на св. Иван Рилски.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети