Германец е похитен и жестоко убит в добричко село

DenNews.bg
22.10.2021
размер на текста:

Жестоко убийство на похитен мъж е било извършено в добричкото село Соколово. Жертвата е германец, който живеел със семейството си в селото.
Сигнал за отвличане и поискан откуп е подаден в полицията от съпругата на убития мъж, която също е немски гражданин.На жената е поискан откуп в размер на 100 000 лева срещу живота на мъжа й.
По сигнала незабавно е започнало досъдебно производство с оглед отвличане с цел откуп на чуждестранен гражданин. Били са предприети незабавни издирвателни действия от Областната дирекция на МВР със съдействието на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност”, както и с органи на ДАНС. В резултат на предприетите действия призори е установено, че похитеният мъж е убит.

„Имаме всички данни да мислим, че първоначалната версия за отвличане с цел подкуп е всъщност за прикриване на това престъпление. Убитият е гражданин на Германия, уведомено е посолството на федералната република в България. Разкрити са извършителите, които също са немски граждани. Те са баща и син, като днес ще им бъде повдигнато обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен начин с користна цел. Те ще бъдат задържани за 72 часа”, заяви апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

По думите му в момента се събират доказателства за начина за извършване на престъплението. „На този етап считаме, че единият е извършител, а другият е помогнал. С времето това може да претърпи развитие. Назначени са всички възможни съдебно-медицински, технически и други присъщи експертизи. Изследва се мотивът, но на този етап считаме, че е с користна цел”, каза той и допълни, че жертвата и извършителите са се познавали.
Убийството е извършено по жесток начин, а тялото на жертвата е разчленено. Източник: dobrichonline.com

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети