34 нови случая на коронавирус в Дупница, починаха още петима души от областта

DenNews.bg
22.10.2021
размер на текста:

34 от всички 80 положителни проби на коронавирус в област Кюстендил за изминалото денонощие са в Дупница. Един случай по-малко, общо 33, са в Кюстендил, в Сапарева баня – 7, Кочериново – 3, Бобошево – 2 и Рила – 1, информират от Областния оперативен щаб.

По данни на Регионалната здравна инспекция през вчерашния ден са се имунизирали 319 души, като лицата със завършен ваксинационен цикъл на територията на област Кюстендил са 26 540.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“-Дупница са настанени за лечение 33-ма пациенти. Има 25 души на кислородна терапия, като 12 от тях са в по-тежко състояние.


В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 42-ма души. Трима пациенти са в реанимация и интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са 21 лица.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 59 души. Трима са в реанимация, има и други петима пациенти в по-тежко състояние. Останалите са предимно на кислород и в средно тежко.


През изминалото денонощие са починали петима души: две жени от община Сапарева баня – на 82 г., с придружаващи заболявания и на 69 г., без придружаващи заболявания; от община Кюстендил – мъж на 75 г., жена на 68 г. и жена на 71 г., с придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети