Владимир Каролев почина след повече от пет месеца в кома

DenNews.bg
21.10.2021
размер на текста:

Икономистът Владимир Каролев е починал около 1 часа тази нощ в столичната болница "Токуда", където бе настанен за след тежкия инцидент, при който пострада в началото на месец май.
„След дълга борба за спасяване на живота му, тази сутрин, около 01.00 часа в лечебното заведение, е починал икономистът Владимир Каролев. Екипът на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда изказва съболезнования към близките му", гласи съобщението на болницата.

60-годишният Каролев бе в кома повече от пет месеца, след като пострада в Пирин планина. Той изчезна в началото на май, докато кара сноуборд. През нощта на 10 май бе подаден сигнал, че е открит. Предполага се, че Владимир Каролев се е наранил след падане в планината, продължило около 400 метра. Организирана бе тежка транспортна акция и бе предаден на Спешна помощ с множество травми.

В продължение на четири месеца лекарите в "Пирогов" се бориха за живота на икономиста, но той така и не дойде в съзнание. В началото на септември Каролев бе преместен в друга болница, където да се възстановява.

Каролев е бивш общински съветник от НДСВ в Столична община. През 2011 година бе кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ. Той е роден на 31 юли 1961 година в град Варна.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети