Съдът постанови: Николай Капланов не е виновен за повреждането на колата на Янек Миланов

DenNews.bg
20.10.2021
размер на текста:

 РС – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев, призна подсъдимия Никола К. за невинен в това, че: на 07.05.2020 г. в гр. Дупница, ж.к. „Бистрица“, на паркинг пред блок № 45, е повредил противозаконно чужда движима вещ, лек автомобил марка „Пежо“, собственост на Я. М. от гр. Дупница, чрез надраскване с твърд предмет, като щетите са в общ размер от 1150.00лв. - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 304 от НПК го оправдава по така повдигнатото му обвинение.
В днешното, последно заседание по делото, бяха разпитани вещите лица, изготвили експертизите, със съгласието на страните са прочетени и показанията на Я. М., дадени по досъдебното производство.
От събраните доказателства по делото, показанията на свидетели, в това число и на собственика на автомобила, не е доказано по несъмнен начин, авторството на деянието от Никола К. Налице са само предположения, обяви пред страните в съдебна зала, съдия Страхил Гошев. Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в срок.
Присъдата, с която Никола К. е признат за невинен от РС – Дупница, може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил в 15 дневен срок, считано от днес.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети