Честит празник, Дупница!

DenNews.bg
19.10.2021
размер на текста:

За втори път ще отбележим празника на Дупница под знака на пандемията от коронавирус, като заради усложнената епидемиологична обстановка празничната програма бе драстично съкратена.

В 9:30 часа в кабинета на кмета на инж. Методи Чимев ще бъдат обявени и наградени определените за Лекар на годината в областта от БЛС.
В 10.00 часа ще започне тържествена сесия на Общински съвет-Дупница.
От 11.15 часа на пл. „Свобода“ ще бъде отслужен водосвет за здраве, като апелът ни е да носите предпазни маски и да спазвате дистанция, ако решите да присъствате.
В 12.00 часа ще бъде открита новата лаборатория в МБАЛ "Св. Иван Рилски".

 

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев честити празника на всички дупничани:

„Уважаеми дупничани, жители и гости на община Дупница,

 

това е поредният 19-и октомври, когото имам честта и привилегията да ви честитя като кмет.
За втори път обаче ни се налага да посрещнем този толкова хубав ден, ден посветен на любимия ни град и най-обичания български светец – закрилникът на българите и Дупница св. Иван Рилски, в извънреден режим.
Единственият ми призив днес към всички вас е да бъдем разумни, за да запазим здравето, живота и трудоспособността си – нашите собствени и на нацията ни.
Епидемията не е лош сън, от когото да се събудим като след кошмар, тя не е обсесия на страхливите, нито е сценарий на някаква невидима и злонамерена сила.
Моят призив е да престанем да сме заложници на лъжите за ваксините и да станем съюзници на лекарите и науката, защото те са нашето спасение.
От близо година имаме оръжие срещу смъртта. Високата смъртност сега е не само безпричинна трагедия, но и непростима грешка.
Скъпи дупничани, бъдете здрави и разумни. Нека не превръщаме лекарите си в герои в мирно време, а нацията си в мъченици.
Призовавам ви да бъдем общност, нека всеки от нас положи усилия, за да спечелим войната с вируса, за да бъдат отново делниците ни нормални, а празниците ни повод да сме спокойни и щастливи заедно.
Знам, че можем, защото вярвам във вас.
Бъдете здрави.“


Празникът на града отбелязваме на 19 октомври, денят, в който почитаме закрилника на българите и Дупница св. Иван Рилски.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети