Стария Лапач влиза отново в затвора, този път за опасни синтетични наркотици

DenNews.bg
18.10.2021
размер на текста:

Наказания „лишаване от свобода“ за срок от 5 години и 8 месеца, при първоначален „строг“ режим и „глоба“ в размер на 20 000 лв., по отношение на дупничанин за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение и за управление на МПС след употреба на алкохол, определи Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова. Става въпрос за 68- годишният Николай Николов, известен с прякора Стария Лапач, който се е  призна за виновен по време на разпоредителното заседание по делото, а съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата му. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Николай Н. от Дупница е многократно осъждан. Той се призна за виновен в това, че на 19.04.2021 г. в гр. Дупница, в къща и пристройка към нея, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества на обща стойност хиляда седемстотин двадесет и девет лева и осем стотинки, както следва: 282 таблетки оксикодон, с тегло от 62.06 грама, на стойност 124.08 лева и 53,5 грама амфетамин, на стойност 1605.00 лева, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.
Подсъдимият Николай Н. се признава за виновен и в това, че на 19.04.2021 г, в гр. Дупница, по ул. „Вардар" е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Нисан", с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда, а именно 1.03 на хиляда, установено по надлежния ред.
Съдът приспада от наказанието „лишаване от свобода“ времето, през което подсъдимия е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 19.04.2021 г. до влизане на споразумението в сила.
Предвид наложеното ефективно наказание, Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетата по отношение на Николай Н. мярка „Задържане под стража“. Определението подлежи на обжалване пред САС.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети