Полицията в Дупница с нови удари срещу трафика на дрога

DenNews.bg
18.10.2021
размер на текста:

 Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят разследвания по образувани досъдебни производства за незаконно държане на високорискови наркотични вещества, информират от Пресцентъра на Апелативна прокуратура

Във връзка с получена оперативна информация е било извършено претърсване в жилището на 33-годишния Д.К. в гр. Дупница. Открити и иззети са били вещества, забранени за приложение в хуманната и ветеринарна медицина, държани от него незаконно.

Мъжът употребил вербална агресия спрямо полицейските служители, поради което се е наложило използване на помощни средства.

Установено е, че Д.К. е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления.

 

При друг случай, касаещ същото престъпно деяние, е бил задържан А.И. (на 63 години).

Служителите на реда от гр. Кюстендил и гр. Дупница са организирали постове на автомагистрала „Струма“, с оглед получена информация за пласиране на наркотици от него.

На 13.10.2021 г., докато мъжът пътувал с лек автомобил от гр. Сандански за гр. Дупница, е бил спрян за проверка. В хода на разследването у него са били открити и иззети наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил А.И. е бил задържан за срок до 72 часа. Впоследствие съдът му е наложил мярка за неотклонение „домашен арест“.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети