Туята от Крайници остава в ареста за наркотици, чака обвинение и за незаконни оръжия

DenNews.bg
14.10.2021
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Владимир Т.-Туята от дупнишкото село Крайници. Той е привлечен като обвиняем за две престъпления – за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп (марихуана) и за засяване и отглеждане на марихуана.
В искането на Окръжна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, се посочва, че на 11.10.2021 г., в къща, селскостопански постройки и дворно място в село Крайници, обитавани от Туята са открити и иззети високорискови наркотични вещества – суха и полусуха листна маса, реагираща на канабис при полеви наркотест, в количество – 35,700 кг, везна и приспособления за сушене на наркотика. Открити са и 191 растения коноп, отглеждани от обвиняемия в имота, без съответното разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Иззети са още боен пистолет, ловна пушка и патрони, за което деяние на същия предстои да се повдигне обвинение, посочват още от прокуратурата.
Окръжен съд-Кюстендил счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, в достатъчна степен може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаното лице към инкриминираните деяния, за които са му повдигнати обвинения. Касае се за тежки умишлени престъпления, с висока степен на обществена опасност. Съдът счете, че е налице и реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.
Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-София.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети