Започна втората ваксинация срещу COVID-19 в област Кюстендил

DenNews.bg
06.01.2021
размер на текста:

При стриктно спазване на изискванията за температурно съхранение вчера следобед в област Кюстендил пристигна втората партида от ваксини срещу Ковид-19, информират от Областния кризисен щаб. Дозите от препарата вече са разпределени от РЗИ – Кюстендил и предоставени на лечебните заведения за болнична помощ в областта, където ще се правят ваксините. Имунизационната кампания започва от днес и ще продължи в рамките на четири дни.

На този етап ще бъдат ваксинирани общо 125 души, като доставените флакони са 25. Ваксинирани ще бъдат хората на първа линия, изложени на най-голям риск – медицински и помощен персонал в болниците, служители от Центъра за спешна медицинска помощ и част от работещите в Регионалната здравна инспекция. Количеството, разпределено по болничните заведения, е на базата на заявилите желание за ваксиниране медицински специалисти и помощен персонал.

При първата партида от ваксината за област Кюстендил бяха предоставени 20 флакона, т.е. ваксини за 100 души. Имунизационната кампания тогава започна на 28 декември 2020 г.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети