70% посещаемост на детските градини в Дупница и селата вчера, днес процентът е по-висок

DenNews.bg
05.01.2021
размер на текста:

Около 70% посещаемост на детските градини на територията на община Дупница е отчетен вчера при отварянето на забавачките и яслите след над месец принудителна ваканция във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса у нас.
Припомняме, че яслите, детските градини и училищата бяха затворени на 27 ноември със заповед на здравния министър. Вчера децата се върнаха в яслите и детските градини, учениците от 1 до 4 клас се върнаха в клас, а останалите ученици продължават обучението си онлайн.

В детските градини в Дупница и селата няма отсъстващи преподаватели и персонал. Забавачките са били напълно готови, помещенията са дезинфекцирани изцяло, налични са нужните дезинфекционни и хигиенни препарати.


Днес процентът на посещаемост е по-висок. Според Ценка Стоянова, началник отдел „Култура, образование, спорт и младежки дейности” в Общинска администрация, родителите вчера са били повече притеснени дали помещенията са достатъчно добре отоплени след дългата ваканция.

„Родителите се умориха от търсене на варианти за децата си, защото са изчерпали отпуските си. Нямаме проблеми нито с отоплението, нито с противоепидемичните мерки. В яслите също посещаемостта вчера и днес е висока. Добрата новина е, че нямаме преподаватели и хора от персонала, които да са в отпуск или болничен и се работи напълно нормално“, обясни тя.

Припомняме, че децата задължително преминават през филтър преди да влязат в детските градини сутрин, което означава, че температурата им се мари и се преглеждат за симптоми.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети