Какво се случва? Още един играч напусна Марек

DenNews.bg
25.01.2021
размер на текста:

Втори футболист на Марек напуска отбора в рамките на броени часове, разбра ексклузивно DenNews.bg. Става въпрос за централния защитник Майкъл Георгиев, който ще продължи кариерата си в тима на Нефтохимик. Както съобщихме, снощи стана ясно, че на „Лазур“ ще отиде да играе и халфът на дупничани Петьо Иванов. Спортен директор на „шейховете“ е свързаният с Дупница Николай Маринов, който като футболист дори игра един сезон в Марек. Именно той е направил връзката и е обещал трикратно по-добри финансови условия на двамата играчи в сравнение с това, което получават на „Бончук“.
Президентът на дупнишкия клуб Цветан Видински потвърди и трансфера на Майкъл Георгиев. „Двамата с Петьо Иванов отиват в Нефтохимик. Не може да ги спираме щом става въпрос за преминаване в по-горна дивизия. Още повече, че откъм финанси нещата са доста по-добри, отколкото тук. С напускането и на тези двама играчи за нас става по-трудно“, заяви Видински.
Припомняме, че тази зима Марек бе напуснат и от нападателя Николай Ганчев, който отиде в ЦСКА 1948, скоро след като се завърна от Струмска слава. Тръгна си и младият Иван Георгиев, който реши да прекрати състезателна дейност. От операция пък се възстановява титулярният вратар Пламен Младенов. Дупничани привлякоха опитните Евгени Тунтев и Васил Калоянов, който обаче не е играл близо 8 месеца и е в лоша физическа форма. На „Бончук“ се завърнаха и 20-годишният Радослав Михалков и 17-годишният Илиян Токев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети