Издадоха присъдите за камиона-ковчег в Есекс

DenNews.bg
22.01.2021
размер на текста:

Четирима мъже получиха ефективни присъди за непредумишленото убийство на 39 виетнамски мигранти, намерени мъртви в ремарке на камион в Есекс.

Мигрантите са загинали с "мъчително болезнена" смърт, като са се задушили в контейнера на път от Белгия до Purfleet през октомври 2019 г., каза съдията при произнасяне на присъдите днес.

 

Ронан Хюз, 41-годишен, и Георге Ника, 43-годишен, изиграха „водещи роли“ в контрабандата и бяха затворени съответно за 20 и 27 години.

В Олд Бейли двама шофьори на камиони също бяха затворени за непредумишлено убийство.

24-годишният Иймон Харисън, който е теглил ремаркето до белгийското пристанище Зебруг преди пътуването им до Великобритания, е осъден на 18 години.

26-годишният Морис Робинсън получи 13 години и четири месеца, след като събра ремаркето и го отвори в индустриален имот, за да намери мигрантите мъртви.

 

Трима други членове на бандата за контрабанда на хора също бяха осъдени за конспирация за улесняване на незаконната имиграция.

Кристофър Кенеди, 24-годишен от окръг Арма, беше затворен за седем години; Валентин Калота, на 38 години, от Бирмингам, в продължение на четири години и половина; и Александру-Овидиу Ханга, на 28 години, от Хобарт Роуд, Тилбъри, Есекс, получи тригодишна присъда.

 Безжизнените тела на мигрантите - на възраст между 15 и 44 години - бяха открити в запечатан контейнер в пристанище близо до Лондон през октомври 2019 г

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети