1,8 млн. лв. отиват за археологически проучвания на значими обекти

DenNews.bg
20.01.2021
размер на текста:

Със свое постановление правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на някои общини в общ размер на 1,450 млн. лв. за финансиране на археологическите проучвания на значими за страната архитектурни обекти. От тях по бюджета на община Кърджали са предвидени 450 хил. лв. за консервация на Скален античен и средновековен град Перперикон и на Средновековната крепост Вишеград; за античен и средновековен град Мисионис, в община Търговище - 300,0 хил. лв.; за археологически проучвания и теренна консервация на императорските терми в римския град Рациария в община Видин - 300,0 хил. лв.; за проучванията на Античения град „Хераклея Синтика“ в община Петрич - 400,0 хил. лева.
Одобрен е и трансфер в размер на 350,0 хил. лв. за Българската академия на науките за продължаване на дейностите по археологическото проучване, реставриране и социализиране на праисторическия солодобивен градски център Провадия-Солницата.
Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 100,0 хил. лв. за Българската православна църква - Българска патриаршия за доизграждане на храм „Св. Цар Борис - Михаил Покръстител“, Разград.
Допълнителните разходи/трансфери се осигуряват за сметка на предвидените и чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2021 г.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети