Обвиняемият за убийствата на приятелката си и детето им се призна за виновен

DenNews.bg
19.01.2021
размер на текста:

Обвиняемият за убийството на приятелката си и детето им Викторио Александров се призна за виновен по всички обвинения, съобщава БНТ.
На днешното заседание в съда той заяви, че съжалява за случилото се.
Александров е обвиняем за убийството на жена си и детето си в столичния квартал "Надежда" през октомври 2018 г. Според обвинението частният охранител Викторио убива с пистолет Дарина в столичния квартал „Надежда”. Няколко часа по-късно убива и детето с изстрел в главата. Той беше заловен няколко часа по-късно след опит да простреля и себе си – куршумът само одрасква слепоочието му.

Прокуратурата иска доживотен затвор без право на замяна за Викторио Александров.


Днешните признания на обвиняемия идват след дълго време, през което Александров отказваше да сътрудничи на разследването и по време на съдебния процес.
Той заяви, че не оспорва нищо от обвинителния акт. „Ако прокурорът или някой друг мисли, че затворът е по-тежък от мислите, лъже се“, каза той.
Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза. Тя ще се извърши от невролог, който да разчете резултатите от енцефалографското изследване на Александров. Заключението му ще бъде взето предвид от вещите лица, които са назначени по допълнителната съдебно- психиатрична и психологическа експертиза и съобразено наред със самите резултати от енцефалографското изследване.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети