Десетки жертви и стотици пострадали след силен трус в Индонезия

DenNews.bg
15.01.2021
размер на текста:

Най-малко 34 души за загинали, а 600 са ранени при силно земетресение, ударило Индонезия. Трусът със сила 6,2 по скалата на Рихтер е принудил около 2000 души в провинция Западен Сулавеси да напуснат домовете си. АФП съобщи за поне един срутил се хотел.

Епицентърът на земетресението е на 36 километра южно от окръг Мамуджу в провинция Южно Сулавеси. Дълбочината на труса е 18 километра, посочва американският Геоложки институт. Според индонезийски сеизмолози дълбочината е била още по-малка - 10 километра.
Земетресението може да бъде последвано от мощни вторични трусове. Ако новите трусове са по-силни от вече регистрираните, има заплаха от цунами. Индонезийски метеоролози заявиха, че вече са регистрирали повече от 25 вторични труса.

Пациенти и персонал са в капан под развалините на болница, която се е срутила в град Мамуджу, предаде АФП. "Има пациенти и медицински персонал и служители на болницата, които са затрупани под развалините и сега се опитваме да ги достигнем, за да ги спасим", добави той, без да посочва конкретен брой хора.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети