Заловиха изверги, били и плашили с нож болна старица и гледача й за 20 лв.

DenNews.bg
14.01.2021
размер на текста:

Криминалисти в Шумен разкриха за броени часове извършителите на жесток побой и кражба над 92-годишна жена и гледача й на 61 г., съобщиха от полицията.

Сигнал за престъплението е подаден в 03:45 часа на 13 януари. Съобщено било, че в частен имот в шуменското село Велино след взлом на дворна и входна врата са влезли трима неизвестни мъже и нанесли побой над мъж и жена. Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи и екип на спешна помощ. Изяснено било, в жилището на 92-годишната жена са влезли непознати, като единият от тях отправил заплахи с нож към 61-годишен мъж, който живеел на адреса и полагал грижи за нея. Нанесен му е побой и порезна рана на лицето.

Влезли и в друга стая, в която спяла възрастната жена, ударили я няколко пъти в областта на лицето и поискали да им бъдат дадени всичките пари, с които разполагат. В къщата, в която жената живее при тежки битови условия нападателите намерили 20 лева. Взели парите, напуснали имота и поели в неизвестна посока.

Проведени са незабавни действия за установяване на извършителите. Криминалисти от районното управление в Шумен започнали работа по няколко версии. Проведените активни и целенасочени действия дали резултат.

Шест часа по-късно в полицейското управление е задържан 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар. Час по-късно са задържани още трима мъже- 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град. Разпитани са.

Директорът на областната дирекция и окръжният прокурор на Шумен днес се срещнаха с жертвите на грабежа.
Случаят е докладван в Окръжна прокуратура- Шумен. С постановление на прокурор са трима от задържаните са с мярка до 72 часа, 44-годишният е с полицейска до 24 часа. Мъжете са криминално проявени. Работата по образуваното досъдебно производство за извършеното престъпление продължава под надзор на компетентната прокуратура.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети