Двама мароканци и двама алжирци с присъди за опит да преминат нелегално границата ни

DenNews.bg
14.01.2021
размер на текста:

Районен съд-Кюстендил наложи присъди на двама граждани на Мароко и двама граждани на Алжир, които се признаха за виновни за това, че на 11.01.2021 г., в местността „Славчето“, Община Трекляно са направили опит да преминат границата на страната към Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места – престъпление по чл.279 от НК. При двама от тях това е втори незаконен опит за пресичане границите на страната, като престъплението е извършено в изпитателния срок на наказания, одобрени от районните съдилища в Свиленград и Генерал Тошево.
РС – Кюстендил определи наказания „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца и „глоба“ в размер на 100.00 лева, за 25- годишният Юсеф Н. от Кралство Мароко и за 20- годишния Амин У. от Алжир. Съдът привежда в изпълнение и наложените им наказания от по 6 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години от РС – Генерал Тошево и РС – Свиленград, с определения от 2020 година. Двамата са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“.
РС – Кюстендил одобри и други две споразумения, постигнати между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите, като наложи наказания от по 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години и „глоба“ в размер от по 100 лв., за 27- годишния Карим М. от Алжир и 23- годишния Али Р. от Кралство Мароко. И двамата са неосъждани към момента.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети