Община Дупница внесе три проекта за изграждане на кътове за отдих и спорт

DenNews.bg
13.01.2021
размер на текста:

Община Дупница ще входира три проекта в ПУДООС чрез Националната кампания "За чиста околна среда“ за финансиране на детски кътове и такива за спорт и отдих. Две от проектните предложения се отнасят за града, а третото за село Яхиново. В Дупница предложението е за изграждане на детски кът и кът за отдих и спорт в района на Социалните жилища. Другият проект за града е изграждане на кът за спорт и фитнес на открито в района на кв. Горна махала на ул. „Отовица".
Третият проект е за село Яхиново. Там е предвидено осигуряването на комбинирано фитнес-съоръжение, тенис на маса, както и 2 комбинирани детски съоръжения за малчугани. Максималната сума, която кампанията на ПУДООС предвижда да отпусне за реализацията на одобрен проект е до 10 000 хил. лв. като Община Дупница, ако прецени да разшири обхвата на проекта, може да участва с допълнителен свой финансов ресурс.
Резултатите от извършеното класиране на постъпилите проекти трябва да станат ясни до 26 февруари. Одобрените проектни предложения ще бъдат реализирани през лятото.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети