Има ли опит за прикриване на убийството на 8-годишно дете в дома на приятелче?

DenNews.bg
11.01.2021
размер на текста:

38-годишен мъж е обвинен за смъртта на осемгодишно момче в Мездра, което бе намерено мъртво на улица в града, но най-вероятно е простреляно в къщата на свой приятел.
Д. Й. е задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа.
Той е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338, ал. 3, вр. ал.1 от НК - причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.
Около 17 ч. на 08.01.2021 г., пред къща на ул. „Сливница“ в Мездра, било открито безжизнено тяло на осемгодишно момче – Т.Т. Детето е било транспортирано до Филиала за спешна медицинска помощ в града от неговия баща, където била констатирана смъртта не детето и подаден сигнал на телефон 112.
В хода на разследването е било установено, че второкласникът Т.Т. бил в дома на неговия съученик – К.Й. Свидетели на инцидента са заявили за силен гръм в района на имота. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и боеприпаси – патрони. Въпросните оръжия и боеприепаси са законно притежавани от Д.Й., бащата на К.Й., който не е пострадал.
На този етап на разследването по образуваното досъдебно производство е установена съпричастноста на Д.Й. към смъртта на осемгодишното момче.
Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Д.Й.
Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура – Враца и Софийска апелативна прокуратура.


Към настоящия момент е известно, че около 17 ч. на 08.01.2021 г. в къща на ул. „Сливница“ в Мездра влезли двама съученици – осемгодишните Т.Т. и К.Й. Не след дълго се чул силен гръм. Впоследствие безжизненото тяло на Т.Т. било открито пред дома.

„Важно е да се разбере какво се е случило. Зловещата част от това престъпление е опитът за неговото прикриване от цялото семейство“. Това каза дядото на убитото дете, Тома Томов.
Той обясни, че не се знае дали децата са били сами в къщата, но се говорило, че бащата се занимава с бракониерство.
„Когато едно семейство има оръжие, то трябва да положи големи усилия за обезопасяване. Явно това не е направено. Ако случаят беше класически – двете деца си играят, трябваше да се обадят в полицията, тя да дойде и да помогне не детето. Но зловещото в това престъпление е последващото –опитът за прикриване.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети