Уважаеми магистрати, решавате за един заплашен от Капланов, но в зала са близо 7 000 души и семействата им!

DenNews.bg
04.09.2020
размер на текста:

Уважаеми магистрати от Районен съд-Дупница, в заседанието, в което трябва да се произнесете за мярката за неотклонение на Васил Капланов-Каплата за отправена закана с убийство, ще участват не само той и адвокатите му, но и още близо 7 000 души от групата „Къде е Янек“. Това са хората, активно показващи съпричастност към изчезването и най-вероятно отвличане на 43-годишния Янек Миланов от Дупница.

Може да видите тези близо 7000 души (бройката се увеличава всеки час) и семействата им в очите, защото макар да не са в зала, те ще бъдат там, пред вас, и ще очакват решението ви.

Всеки от тези хора, а и всеки съпричастен към съдбата и близките на Янек, ли може да е следващият Д.Н. и да получи заплаха за убийство, да чуе страшната закана, че децата му ще останат сираци?


Уважаеми магистрати,

знаем, че все още Капланов не е обвиняем за изчезването на Янек, но това не отменя, а само засилва още повече личните и обществени страхове от вероятен опит за саморазправа с близки или просто съпричастни със случая граждани.

 

Уважаеми магистрати,

знаем, че работите с факти, с доказателства и с книжа, но днес в ръцете си държите най-важното от и за света на човеците - сърцата на хиляди хора от Дупница, страната и чужбина.

Сърца, свити от тревога и надежда за Янек, но и сърца, свити от тревогата „ще бъда ли следващият“.


Уважаеми магистрати,

близките и съпричастните с Янек не търсят мъст, а истината и справедливостта – в името на закона и морала. Но искат и сигурност за себе си и семействата си.

 

Уважаеми разследващи случая „Янек“ и отправената закана с убийство,

потърпевшите, които сте призвани да защитите, не са само Янек и Д.Н., а всички български граждани.

Вие не търсите само Янек и истината за Янек, вие търсите по водоеми и храсталаци всеки един от нас, защото всеки един от нас бе завлечен в тъмното. Незаслужено. Всеки един от нас може да е следващият, завлечен в тъмното.

Вие трябва да осигурите защита на Д.Н. и семейството му, но трябва да осигурите и защита на всеки гражданин, защото всеки от нас може да е следващият заплашен.

Не само Дупница, но и цялата страна и българските общности в чужбина очакват действията ви – в името на закона и морала.


Към този момент Районна прокуратура-Дупница все още не е внесла в съда искане за удължаване мярката на Васил Капланов, но се очаква това да стане в най-скоро време.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети