Възобновиха издирването на Янек, обхождат район над Крайници

DenNews.bg
30.09.2020
размер на текста:

Днес отново бе възобновено издирването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница, който изчезна след най-вероятно отвличане в късната вечер на 31 юли. Днес стават два месеца от изчезването на Янек. 

Водолази са претърсвали водоеми над Крайници, районът над селото, където има и гористи участъци, се обхожда от служители на МВР, като отново има и следови кучета. Има и отряд пожарникари, които носят резачки, най-вероятно за да отстраняват растителност при необходимост за по-детайлен оглед.

И към момента акцията продължава. На място има специализирани автомобили, включително и линейка.

Припомняме, че Янек изчезна, след като последно е засечен от камери в джипа на бившия гард на Братя Галеви – Васил Капланов-Каплата. Районът около Крайници бе набелязан от екип от отдел Тежки криминални престъпления и убийства към ГД Национална полиция на база анализ и най-вече това, че джипът е засечен от камери в посока Крайници.

Припомняме още, че Капланов се намира в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“, но по друго обвинение – за отправена закана за убийство към съпричастен със случая „Янек“ дупничанин. Тази закана е отправена, докато Капланов бе под домашен арест по друго обвинение – за държане на боеприпаси.

 

ВИДЕО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК 

 

 

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети