Връщаме на Италия избягал от присъда албанец

DenNews.bg
28.09.2020
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил допусна незабавно предаване на властите в Италия на 28- годишния албански гражданин Ручи Иетмир, за които има издадена Европейска заповед за арест от зам.-държавен прокурор в Държавна прокуратура Санта Мария Капуа Ветери. Със съдебно решение, влязло в сила през 2016 година, на издирваното лице е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок 7 години и „глоба“ в размер на 1 800 евро. Албанският гражданин има остатък за изтърпяване от 5 години и 28 дни лишаване от свобода, което не е изтърпяно, заради бягство.
Ручи Иетмир е осъден за общо 6 престъпления в Италия – въоръжен грабеж, незаконно притежание на ловна пушка, незаконно носене на оръжия на обществено място, кражба на автомобил с цел да остане ненаказан (заедно със съучастниците си), като не са се подчинили по време на бягството с откраднатия автомобил на полицейска заповед да спрат и са се движели с превишена скорост, като са поставили в опасност живота на полицаите и на движещите се останали леки автомобили, и нанасяне на телесни увреждания на двама полицейски служители. Ручи Иетмир, който бе задържан на Гюешево, заяви пред съда, че иска да бъде предаден възможно най-бързо на властите в Италия.
Решението на Окръжен съд – Кюстендил, с което се допуска незабавно предаване на албанския гражданин в Италия, е окончателно. До фактическото предаване Ручи Иетмир ще остане с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която ще търпи в затвора в Бобов дол.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети