Затворник си "резервира" още 18 месеца престой в килията след закана, че ще плисне гореща супа в лицето на надзирател

DenNews.bg
24.09.2020
размер на текста:

Наказание „пробация“ за срок от 1 година и 6 месеца за подсъдим, заканил се на служител на Бобовдолския затвор с престъпление против неговата личност, определи Районен съд – Дупница, като одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на Бисер Д.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 12.02.2020 година, в затворническа столова на затвора в гр. Бобов дол, се е заканил на длъжностното лице Р. М. - „Инспектор социална дейност и възпитателна работа“, при изпълнение на службата му / като дежурен по столова, направил забележка на Бисер Д. да не стои на шублера за храна /, с престъпление против неговата личност, че ще му причини телесна повреда с думите: „Ако ти плисна тази чорба, че ти предизвикам 4-та степен изгаряния!“, държейки чиния пълна с гореща храна, и това заканване е възбудило основателен страх в пострадалия за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК.
Наложеното от съдът наказание „пробация” е със следните пробационни мерки:
1. „Задължителна регистрация по настоящ адрес”, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично за срок от 1 година и 6 месеца;
2. „Задължителни срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 6 месеца.
Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети