Откраднат и натоварен с дрога самолет се разби в джунглата

DenNews.bg
24.09.2020
размер на текста:

 Бизнес самолет, който се съобщава, че е откраднат в Мексико, се е разбил в джунгла в Гватемала в близост до скрита писта, след като мистериозно летял до Венецуела. Двама души са загинали на борда на пълния с наркотици и оръжия самолет, информира "Ройтерс".
Гватемалската армия обяви, че самолетът е катастрофирал в планински район в департамента Алта Верапас. Не е установена самоличността на починалите. До телата на загиналите са открити 3 килограма кокаин в три пакета и оръжия.
Без разрешение или план на полет самолетът излетял от летище на около 72 километра южно от Мексико сити по обяд във вторник и кацнал в Северозападна Венецуела до границата с Колумбия няколко час по-късно. След това излетял за Гватемала, където катастрофирал малко след 20,00 часа в сряда.
Местните и федерални власти в Мексико са били уведомени за кражбата на самолета, който е с 8 места.
Представител на мексиканското правителство съобщи, че трима мъже са влезли в летището Cuernavaca, като двама от тях са заявили, че са механици и че ще проведат изпитателен полет. След като заредили самолета, те излетели без разрешение. Собственикът на самолета все още не е подал официален сигнал за кражба.
Впоследствие мексиканските власти потвърдиха, че откраднатият самолет е същият, който е паднал в Гватемала.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети