Васил Капланов е арестуван за отправена закана за убийство към съпричастен със случая „Янек“ дупничанин

DenNews.bg
02.09.2020
размер на текста:

Васил Капланов-Каплата е арестуван и му е повдигнато обвинение за отправена закана за убийство към съпричастен със случая „Янек“ дупничанин.

Капланов е арестуван вчера, след като потърпевшият лично е потърсил закрила в полицейското управление в Дупница.


Полицията е действала в условията на неотложност – експедитивно са предприети действия за задържането на Капланов и за уведомяване на дежурен прокурор.

Капланов е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 144, ал.3 във вр. ал. 1 от НК. Обвинението е за отправена по телефона закана с убийство към Д.Н. от Дупница по повод на направен от пострадалия коментар в социалните мрежи във връзка с изчезването на Янек Миланов.

С постановление на Районна прокуратура-Дупница Васил Капланов е задържан за срок от 72 ч. за осигуряване на явяването му пред РС-Дупница във връзка с предстоящото внасяне на искане за определяна на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

От Районна прокуратура-Дупница уточняват, че заплашени лица във връзка със случая „Янек“ или друга причина могат да подават сигнали на място в РП-Дупница, находяща се на ул. „Николаевска“ №15, ет.3, (в сградата на съдебната палата) и на електронната поща на РП-Дупница - rp_dupnitsa@kn.prb.bg. 

 

При неотложност трябва да се подава сигнал към спешния телефон 112. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети