Осем учители от столично школо са с положителни тестове за COVID-19

DenNews.bg
17.09.2020
размер на текста:

Осем учители са с положителни проби за коронавирус в 55 СУ „Петко Каравелов“ в София. Всички те са под домашна карантина и не проявяват симптоми на болестта за момента. Някои от преподавателите обаче са били с децата на 15-ти септември, съобщава Нова тв. 

„Днес предстои тестването на всички, които са имали контакт със заразените педагози”, коментира директорът на 55-то СУ „Петко Каравелов“ Таня Иванчева.
„В неделя колега си е направил PCR тест по собствено желание, който излиза положителен. В понеделник всички имали контакт с него бяха изследвани. Бе взето решение да се направят тестове и на целия персонал в училището, включително и на непедагогическия”, обясни тя. Иванчева каза, че учебният процес продължава по план. По думите й всички учители в момента в сградата са здрави и с отрицателни тестове. Тя успокои, че има ресурс всички педагози да бъдат сменени, без това да повлияе на учебния процес.
Вчера, първият учебен ден, бе съобщено, че ученик от горните класове на езиковата гимназия в Стара Загора е с положителен тест за COVID-19. Резултатите са станали ясни късно във вторник, след като той проявил признаци на коронавурус. Под карантина е семейството на ученик. В момента се определят контактните лица в училището на детето, все още няма поставени под карантина.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети