Гърция иска от влизащите в страната отрицателен тест за COVID-19 до 30 септември

DenNews.bg
16.09.2020
размер на текста:

Гърция удължи до 30 септември изискването за представяне на отрицателен PCR тест за коронавирус от влизащите в страната през ГКПП Кулата - Промахон, съобщава в. Труд.
Тестът трябва да бъде направен до 72 часа преди влизане в страната, както и задължителен QR код от попълнената декларация. Решението е публикувано в Държавен вестник на страната
Ограничителните мерките се удължават до 30 септември, а те включват: прекратяват се всякакви масови прояви като партита, търговски панаири, религиозни шествия, пазари на открито и т.н.; забраняват се всякакви събирания на повече от девет души на едно място по каквато и да било причина както на обществени, така и на частни места; в заведенията за обществено хранене се позволяват максимум до четирима души на една маса, освен ако не става въпрос за роднини от първа степен, когато се разрешават до шестима души.
Освен това е задължително носенето на маска както на открито, така и в закрити пространства. В сила е забрана за работа на заведенията от санитарен интерес от полунощ до 07.00 ч. сутринта.
От днес до 30 септември се въвеждат строги мерки и в област Атика. Използване на маска е задължително във всички затворени обществени и частни помещения, както и на открити събирания като площади и опашки в магазините.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети