Българин ще излежи 8 седмици в затвора за нарушена карантина във Великобритания

DenNews.bg
15.09.2020
размер на текста:

50-годишен българин ще излежи 8 седмици в затвор във Великобритания за нарушаване на 14-дневната карантина, която е в сила за всички пристигащите на Острова от страната ни.
Иван Димитров вече излежава присъдата си. Той работи като доставчик на храна в град Дъглас, който е административен център на остров Ман.
На 3 септември той се връща от България и каца на летище Роналдсуей, но вместо да спази 14 дневната карантина, още на 6 септември отива на работа.
Към този момент няма яснота как е установено, нарушението, но 50-годишният мъж е изправен пред съда, където признава, че е нарушил правилата.
В хода на делото става ясно, че собственикът на ресторанта първоначално е отказал да даде показания пред полицията, но впоследствие е съдействал на органите на реда, за да бъдат проследени всички, с които е имал контакт сънародника ни, докато е доставял храна и да бъдат поставени под карантина.
Oт вчера във Великобритания са в сила отново ограничения за събиране на повече от шестима души на публично място, а през последните няколко дни има осезаем ръст на новите случаи с коронавирус, които не падат под 3000 на ден. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети