"За пореден път се измъкнах", каза Берлускони и напусна болницата, излекуван от коронавирус

DenNews.bg
14.09.2020
размер на текста:

 Бившият италиански премиер Силвио Берлускони напусна болницата днес 11 дни, след като беше приет с коронавирус, преживяване, което той определи като може би "най-трудното" в живота си.
83-годишният медиен магнат, който даде положителен тест за Covid-19, след като се завърна от почивка в луксозната си вила в Сардиния, беше приет в болницата San Raffaele в Милано на 3 септември с белодробна инфекция.


"Първите три дни бяха изключително трудни", каза той пред журналисти, излизайки от болницата.

Две от децата му - дъщеря Барбара (36 г.) и синът Луиджи (31 г.) също се заразиха с вируса, както и спътницата му Марта Фашина.

"Беше трудно. Благодаря на небесата, благодарение на лекарите, преодолях това, което беше може би най-трудното изпитание в живота ми."

„За пореден път, изглежда, се измъкнах!“ каза той, докато ходеше бавно, но без помощ, за да се обърне към камерите.

Магнатът на собственик на медии Берлускони беше италиански премиер за дясноцентристката си партия Forza Italia на три пъти между
1994 и 2011 г.

Въпреки че редовно се справя със закона и здравословните проблеми - включително операция на сърце през 2016 г. - човекът, известен като "безсмъртния" заради дълголетието си в политиката води италианската десница повече от две десетилетия. Той обяви този месец, че ще продължи политическата си дейност въпреки положителния тест за вируси.

Този уикенд в Италия трябва да се проведат регионални избори, както и референдум за намаляване на броя на депутатите в парламента.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети