Родители излизат на протест срещу маските и изолаторите в училище

DenNews.bg
14.09.2020
размер на текста:

В 12 часа днес родители излизат пред Министерство на образованието и науката с протест срещу мерките срещу коронавирус през новата учебна година.
"Не на маските в училище, не на изолаторите и задължителните PCR тестове. Вече излязоха множество проучвания, включително и на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за психическите травми, които могат да нанесат мерките у децата." Това пишат в писмо до медиите от "Обединени родители", организатори на протеста.
"Искаме всеки родител и дете да прецени дали да носи маска или не, като отказът да не носи никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му. Искаме нормален учебен процес.", пишат още те в исканията си.
"Искаме заповед, която да не дава право на всяко училище да измисля свои правила и мерки, и те да бъдат налагани въпреки, онези които са вече подадени от министерствата. Училището е място за УЧЕНЕ!"
Протестът ще е под форма на шествие от МОН до Министерство на здравеопазването, допълват още от организацията.
Още протести ще има в Бургас от 12 ч. пред РУО Бургас, 12 ч. пред РУО Ямбол. На 15. 09. 2020 г. от 18 ч. ще има още един протест за горене на маски пред МОН.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети