Трети общонационален протест ще се проведе на 22 септември

DenNews.bg
14.09.2020
размер на текста:

Преговори с Борисов няма да има, от него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори, обявиха от т. нар Oтровно трио. Според тях това е легитимният начин на развръзка на кризата в България, и тогава ще има не преговори, а разговори с българския народ, защото той е суверенът и той преценява.

Следващото "Велико народно въстание" ще бъде на 22 септември на площад "Независимост" от 17:00 ч., съобщиха още от Tриото. На същата дата България чества 112 години от провъзгласяването на Независимостта.

По думите им тогава българите ще заявят ясно и високо, че искат своята независимост от мафията, корупцията и подземния свят, "които са с ръцете на Борисов".

Ние няма да отстъпим назад и няма да променим нищо, независимо от сълзотворния газ, побоите и всичко, което се лее в посока на гражданите и пореста, заявиха още от триото.

За нас Борисов е не просто зло, а минало, обявиха още те.

До ден днешен остават тайна данните за ранените граждани, броят хоспитализирани и арестувани по време на протестите, подчертаха те. До ден днешен не е ясно и отношението на Борисов към главния прокурор, и защо той е единственият прокурор пребиваващ в покоите на резиденция "Бояна".

Досегашните издания на т.нар. въстание бяха проведени на 2 и 10 септември. Първата проява беше по-масова и завърши с полицейска операция за разчитстване на района около Триъгълника на властта. В резултат множество протестиращи подадоха жалби за нерегламентирано насилие от страна на служителите на МВР, но оттам отвърнаха, че са се справили на високо професионално ниво.

Вторият общонационален протест се проведе в четвъртък. Спрямо предишното събитие, присъствието през деня беше символично, а повечето демонстранти се включиха вечерта. Недоволството премина без тежки инциденти.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети