Училищата в община Дупница заявиха пълна готовност за старт на учебната година в условията на коронавируса

DenNews.bg
11.09.2020
размер на текста:

Училищата на територията на община Дупница имат пълна готовност да започнат новата учебна година. Това увериха директорите на срещата, на която присъстваха представители на Община Дупница, Регионалната здравна инспекция-Кюстендил, РУ-Дупница и "Пожарна безопасност".
Между 9 и 10 часа на 15 септември ще бъде откриването на учебната година в различните училища в общината, като директорите са изготвили графици за учениците си.
"Както и досега ще има полицейско присъствие до всяко училище. Започна освежаването на пешеходните пътеки около училищата и детските градини. Директорите са получили подробни разяснения от МОН за работа в условията на COVID-19 и увериха, че са напълно подготвени и организирали работата си съгласно тях. Тържество ще има за учениците от 1-ви, 5-и, и там където има 8-и класове", заяви началникът на отдел "Образование" Ценка Стоянова.

3652-ма е общия брой ученици в Дупница в общинските учебни заведения, а първолаците тази година са 314. Най-много са първокласниците в СУ "Св.Паийсий Хилендарски" - 80, в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" са 54, в ОУ "Евлоги Георгиев" са 52, в ОУ "Неофит Рилски" са 48, в ОУ "Климент Охридски" са 25, в ОУ "Христо Ботев" село Крайници са 20, в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" село Яхиново са 15, с ОУ "Христаки Павлович" са 14 и в ОУ "Христо Ботев" село Самораново са 6 първолаци.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети