Пуснаха под домашен арест шофьора на джипа, прегазил крака на полицай при лифта за Седемте рилски езера

DenNews.bg
01.09.2020
размер на текста:

 Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева определи мярка за неотклонение ,,Домашен арест”, по отношение на Иван Л. / на 32 години /. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 29.08.2020 г., до 17 - ти стълб на лифта за Седемте рилски езера е извършил действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като при управление на МПС е осуетил проверка от страна на служител на ОД МВР – Кюстендил, съпроводено със съпротива / влачене с автомобила /, като деянието се отличава с особена дързост и цинизъм. За това престъпление, по чл. 325, ал.3, пр. 2, във вр. с ал.2, връзка с ал. 1 от НК, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години. Инцидентът е станал по време на специализирана полицейска операция за установяване на нерегламентиран превоз на пътници, на територията на Национален парк Рила, в кк Паничище.

Съдът счете, че е от събраните по делото към момента писмени и гласни доказателства, може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на посоченото престъпление. В мотивите си съдия Алексиева посочва още, че от данните по делото няма реална опасност същият да се укрие или да извърши престъпление, като се има предвид постоянния му адрес, факта че се грижи като баща за малолетно дете / на 5 месеца / и, че има положителни характеристични данни. Иван Л. се е явявал на всички процесуално следствени действия и до момента не е възпрепятствал разследвания срещу него.
При мярка за неотклонение „Домашен арест“, обвиняемият няма право да напуска постоянния си адрес без разрешението на съда или прокуратурата.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Иван Л., обвиняем за хулиганство с особена дързост и цинизъм, и съпротива на полицейско разпореждане, е взета мярка за неотклонение „Домашен арест“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети